Annette Risdahl Jensen

Din wellbeing coach

Nytårsfortsæt eller målsætninger?


Gennemfører du dine nytårsfortsætter? • Er dine nytårsfortsætter realistiske? • eller definerer du bæredygtige målsætninger?


Nytårsfortsætter

Ofte indeholder vores nytårsfortsætter flere intensioner end reelle målsætninger. Vi ønsker os noget - som godt kan være et mål - men vi har ikke sat målsætningen, som indeholder en strategi/en plan til at nå målet. Hvordan kan vi uden en plan styre os selv i mål? Vil vi det nok? - Er vi villige til at gøre, hvad det kræver at opnå det? Den klassiske er træning. Fitness-centrene oplever altid stor stigning i nye medlemmer i januar (selvfølgelig ikke nu i Corona-lockdown). Selvsamme nye medlemmer holder en rum tid, og så ebber det ud. Vi BØR komme i form - vi SKAL være sundere, men vi har ikke aftalt med os selv at stå distansen, at gøre arbejdet, at være vedholdende - vi VIL ikke målet nok, fordi vi ikke vil eller kender vejen/planen derhen. Det handler om rette motivation, som for flertallet kan være utrolig svær at finde. 


Bæredygtige målsætninger

Du skal finde din motivation, hvor du mærker belønning. Belønning er måden at fastholde - så din målsætning bliver bæredygtig. Jeg læste om et forskningsprojekt, hvor en gruppe børn fik et stykke slik. De fik oplysningen, at hvis de kunne undlade at spise det, fik de et stykke mere. Det delte gruppen i to grupper, og gruppen som kunne modstå fristelsen og se det længere perspektiv og gulerodden ved et stykke slik mere, viste sig senere i livet at have mest succes grundet denne større selvkontrol. Der kan være mange grunde til, at vi havner i gruppen, der spiser slikket, så slå ikke dig selv i hovedet, men overvej at arbejde med dig selv på at komme over i den anden gruppe. 


På hvilket grundlag præsterer vi?

Der stilles mange krav til os - især til de unge - der skal præsteres. Vi skal være den bedste udgave af os selv - den er vi alle med på, men hvorfor? For at være god nok? eller for at være god ved andre? Helt ærligt, arbejder du på at være et godt menneske af næstekærlighed eller for, at andre bedre kan li' dig?

Vi kender godt svaret, og hvad det bør være. Det er skræmmende så mange, der jagter et mål, som ikke ender med den evige lykke - og selve jagten giver ofte heller ikke lykke. Vi har skabt en kultur, hvor præstation er vigtigere end nærvær og næstekærlighed? Mange virksomheder har dog fundet ud af, at vi præsterer bedre, når vi er socialt velfunderet, og social kapital er mere og mere på agendaen. Personligt stopper mange først op, når vi tvinges - f.eks. at kriser, sygdom mv. Det er ærgerligt, at vi spilder så meget tid på at jagte mål, som ikke er de rigtige for os. 


Hvordan har du defineret dine mål?`

Udfra andres forventninger til dig? Udfra normen? Udfra selvransagelse? Jeg har været så privilligeret via mit arbejde at have gennemgået megen personlig udvikling og blev relativt tidligt meget afklaret på, hvad jeg ville med mit liv. Mit største og vigtigste mål var at være en god mor. Det har givet en stor ro at arbejde målrettet med en klar prioritering. Jeg kan se, at de mennesker, jeg møder, med størst ro og afklaring, ofte er dem, som har gjort et aktivt stykke arbejde, gennemgået en proces, for at være reflekteret og afklaret og ikke blot leve efter tilfældigheder. Svømmer du altid med flokken igennem strømmen eller stopper du også op og svømmer mod strømmen? Det kræver ikke altid så meget mod, som vi tror - men igen en afklaring. Hvis du kan se målet, og ved hvordan du kan optimere din svømning, bliver det en stor tilfredsstillelse at nå DIT mål, som du selv har defineret og besluttet. 


Værdiafklaring og målsætning

Mange mennesker lever ofte 'kun i hovedet' og har en akademisk tilgang og mærker ikke efter i kroppen. Jeg hørte engang i kvindelig leder fortælle, at hun baseret på sin mavefornemmelse havde besluttet ..... jeg husker især de mandlige kollegers undren. Jeg synes, hun var modig og i sync med sig selv. Nogle af disse 'hoved'-mennesker udsætter sig selv for ekstreme fysiske vilkår for at kunne mærke efter, hvad kroppen fortæller og/eller for at mærke kroppens eget lykkestof - endorfiner. Jeg vil ikke afvise effekten, men jeg tænker, at der er mange og individuelle måder at få defineret sine mål og blive afklaret. Har du feks. foretaget en værdianalyse? Er du skarp på dine værdier eller har du 'arvet' andres? Gør det bedste for dig - bliv klogere på dig selv - og find din vej til ro, afklaring og måske ovenikøbet lykke. 


Vi kan godt præsentere os til en midlertidig lykkefølelse, men sjælero og afklaring kræver arbejde med selvværdet og rette målsætninger!

Jeg brænder for at videregive min egne læringer og gennem coaching vise dig vejen til dine mål og lykke!


Jeg er nysgerrig på dine tanker, erfaringer og oplevelser og hører gerne dine tanker og feedback. 

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.