Annette Risdahl Jensen

Din wellbeing coach

Definerende livskriser

Hvordan rejser du dig efter en livskrise? Hvordan bliver du kampklar?


Her ser du mit forløb på blot 2 år. Jeg ved, at det ser voldsomt ud, og det var det også. Jeg deler min historie som inspiration til dig, som måske også har / har haft en livskrive og har svært ved at rejse dig. Måske du har mistet din forretning eller job pga. Corona-pandemien? Kan jeg rejse mig efter den omgang, kan du også. Vi hører altid, at vi kan mere, end vi tror. Når man kæmper og ligger på bunden og bider i græsset, giver den kommentar bare ikke rigtigt mening. Dine gode venner og famillie fortæller dig, at du skal tænke positivt og tro på det, så skal det hele nok gå. Du tænker måske, at de da slet ikke forstår alvoren i din situation, og hvordan du har det. Og nej, det gør de nok heller ikke. Nogle ting skal prøves og opleves på egen krop. Jeg havde sådan ønsket nogen havde fortalt mig, at jeg ikke skulle regne med forståelse fra de nære.

Når vi rammes af alvorlig måske dødelig sygdom eller mister et job, handler det om sorg, som skal bearbejdes. Vi benytter ofte kun ordet sorg, når nogen af vores nærmeste dør. Men et tab af førlighed, permanent eller langvarigt, er også et tab og derfor en sorg over tabet. Et tab af et job, som ofte er andet end en indtægt – måske lige frem en del af din identitet – er også sorgful. Når du nu tænker din situation ind i en ramme, der hedder sorg, så tænker du sikkert generelt anderledes på din situation. Så handler det ikke blot længere om at holde ud og arbejde sig igennem en fase. Så handler det om en tilstand, der skal terapeutisk bearbejdes.


Dit livsvilkår er måske blevet ændret, og du skal lære at leve i en ny ramme med andre – måske begrænsede muligheder. Det kan man også godt, men du har jo stadig lidt et tab, som gør ondt. Hvordan vil du undgå at savne dit tidligere liv?

 

Personligt var opskriften for mig:

  • Søgte omsorg og kærlighed hos mine nærmeste
  • Søgte professionel hjælp til terapeutisk bearbejdelse af mit tab
  • Søgte professionel hjælp til at acceptere mit nye livsvilkår
  • Søgte måder til selvkærlighed (massage, SPA mv.)

 

Det giver så ultrolig meget styrke at komme igennem med ny klarhed. Det lyder helt banalt at acceptere sine vilkår men er absolut en proces med hårdt arbejde. ACT (Acceptance and Commitment Therapy) er blevet en del af mit liv og nu har jeg en råstyrke, som jeg aldrig tidligere har fundet i mig selv. Jeg har overskud, energi, tro på fremtiden og kan håndtere de udfordringer, livet kaster min vej. Jeg dristes nærmest til at sige, jeg er genfødt.

 

Jeg har jo netop ikke gjort det alene. Jeg har besøgt min psykolog, min coach, min vejleder og mentor. Disse dygtige professionelle har støttet min vej til en ny identiet, som nu bor i mig. Jeg har metoder til selv at fortsætte og er så kampklar og sulten på livet.

 

Hvor er du i livet? Har du en krise, der tager magten fra dig? Er din krise overstået, men har du svært ved at finde dig selv i en ny rolle? Gør som jeg, søg hjælp til bearbejdelse af sorg og, tab samt accept af nye vilkår.

 

Held og lykke med at tage ansvar for din egen situation og blive mester i at lede dig selv til styrke og mentalt overskud.


Vi kan godt rejse os efter en livskrise uden at tabe os selv men blive redefineret af nye vilkår. 
Få hjælp til at bearbejde din sorg, dit tab efter din livskrise og find råstyrke ved selvledelse til en ny definition af dig selv!

Jeg brænder for at videregive min egne læringer og gennem coaching vise dig vejen til dine mål og lykke!


Jeg er nysgerrig på dine tanker, erfaringer og oplevelser og hører gerne dine tanker og feedback. 

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.