Annette Risdahl Jensen

Din wellbeing coach

Drømmer du om mere frihed?

…. og hvad er så frihed for dig?

Mere tid? • Flere penge • Selvbestemmelse? • Noget helt andet?

Vi balancer ofte mellem behovet for tryghed og stabilitet mod behovet på den anden side for spænding og fornyelse. Kan vi opnå begge dele mon? Hvor ligger balancen?

Jeg søgte ikke mere frihed som udgangspunkt, men en god rådgiver fik startet en øvelse med netop at definere, hvad frihed er for mig – en prioritering. Vi har mange overbevisninger, som nogle gange beskytter os, andre gange begrænser os. Lad os tage et eksempel – og ja mit, for det kan jeg bedst udtale mig om.


Jeg har altid haft overbevisningen, at jeg da ikke kunne være selvstændig og have den uvished om indtjening – jeg skal da have min faste løn. Friheden i det perspektiv er selvfølgelig ikke at skulle bekymre sig om bankkontoen og indtægtsgrundlaget – og dog. Man kan jo blive afskediget, hvilket rigtigt mange oplever for tiden på grund af corona-påvirkningen i mange brancher. Nå, men hvis vi lige tager Corona ud af ligningen, er det så frihed at være lønmodtager? Måske, og måske ikke – der er mange faktorer, som godt arbejdsmiljø, gode udviklende opgaver, en god leder, WLB (work life balance), logistikken til og fra job, bonus, pension, ferieboliger osv. osv. Med andre ord, der er mange faktorer, som kan påvirke din frihedsfølelse som lønmodtager.


Så lad os betragte det umiddelbart modsatte: At være selvstændig. Der ved man ikke, om der kommer kunder, og man kan holde på kunderne, om markedet for dit produkt ændrer sig. Du har ikke pension og løn under sygdom (kan dog forsikres), men du er herre i eget hus, bestemmer selv, har større fleksibilitet, ingen chef, men måske heller ingen kolleger. Igen mange faktorer, der påvirker! Hvilke behov vejer tungest hos dig?


Men vi kan jo ikke længere tage Corona ud af ligningen, og den tvinger os til at tænke anderledes – hvilket også kan være sundt og lærerigt.

Her kommer kreativiteten ind – vi behøver ikke kun tænke i det store brede spor som lønmodtager vs. selvstændig. Der er andre mindre drastiske måder at finde større frihed. Din øvelse kunne være: Spørg dig selv, hvorfor din nuværende løn er vigtig for dig? Du tænker måske, indlysende jeg skal jo betale mine udgifter – ja, men hvilke af disse udgifter er nødvendige? Eller sagt på en anden måde står den udgift mål med prisen for netop din nuværende løn? Er der en pris for dit nuværende job? Er prisen, at du mistrives, og opvejes din mistrivsel af lønnen? Har du mulighed for at skrue ned for nogle udgifter og dermed give dig selv større frihed til at vælge job og lønniveau?


Det kræver mange spørgsmål til sig selv at finde større økonomisk frihed, hvis det skal være gennemtænkt. Det er en stor tankeøvelse og kræver sin mand/kvinde. Jeg er så taknemmelig for min større frihed, idet jeg har skruet ned for udgifterne og sat mig fri af at definere mit værd ud fra lønniveau. Dermed har jeg modet til at starte som selvstændig coach, hvilket også er en stor frihed og drøm at prøve. Hele denne øvelse omkring økonomisk frihed har givet mig mulighed for at redefinere mig selv, fået fjernet gamle fastlåste overbevisninger og sigter nu mod et nyt spændende arbejdsliv uden at give alt for meget køb på tryghedsbehovet. Der ligger en stor lettelse og netop frihed ikke at definere sit værd på basis af en leders præstationsvurdering og løn/bonus. Kunne du ikke tænke dig at blive defineret på andet end din titel og din løn? Kan varmt anbefales. Lad dig ikke låse dig fast i en overbevisning, som jeg gjorde i mange år, og som måske ikke længere er aktuel. Livsvilkårene ændres og dine betingelser ændres, så måske dine overbevisninger ikke længere er relevante og nødvendige. Måske din frihed ligger et helt andet sted, end du regner med.


Du kan godt redefinere dig selv til større frihed i mindre portioner uden at give køb på trygheden!

 Jeg brænder for at videregive min egne læringer og gennem coaching vise vejen
til at leve med større frihed og være bevidst om, hvad frihed er for dig.

 

Jeg er nysgerrig på dine tanker, erfaringer og oplevelser og hører gerne dine tanker og feedback. 

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.