Annette Undith

Din wellbeing coach

Læringer efter et år som selvstændig

Overvejer du at gå selvstændig? Læringer fra mit første år!

Efter et år vældig aktiv på Linked-in har jeg gjort mig flere observationer ud over mine egne erfaringer. Jeg læser, at flere og flere prøver kræfter som selvstændig - ganske simpelt som et alternativ eller supplement til den hårde jobsøgning. Andre ønsker større frihedsgrad eller har andre bevæggrunde, men mit budskab er blot, at uanset årsag, er det en game changer.

Bliver du skræmt og holder dig tilbage af tanker som: Jeg har jo ikke en stor forkromet forretningsplan - eller en markedsføringsplan osv. Jeg afviser selvfølgelig ikke, at det er klogt med gennemtænkte planer. Går du efter millionforretningen og satser stort, skal der nok tænkes og lægges planer. Går du omvendt efter en solo-selvstændig virksomhed, så glem bare de store planer, og kast dig nærmest ud i det.

Der skal selvfælgelig mere end et CVR-nr. til at være selvstændighed, så det er mere af gavn end af navn. Dog kan man spilde mange ressourcer i gale retninger.

Jeg erfarede på den dyre måde, at mine 17.000 brugt for annoncering ikke var en god investering. Til gengæld var mit tilbud om probono-arbejde for en samarbejdspartner en vældig god investering af min tid og engagement.

Når du opretter et CVR, tror jeg, der sidder nogle og holder øje - forstået på den måde, at du bliver tæppebombet med tilbud om SEO-optimering på din hjemmeside, netværksmedlemskab osv. Igen pas på din investeringer.

Indenfor det vi med en bred definition kan kalde 'personlig udvikling' er det min klare oplevelse gennem egne og mit netværk af selvstændiges erfaring, at det allerbedste er mund-til-mund og anbefalinger.

Så her efter mit første år med min lille coaching-virksomhed kan jeg stolt fortælle, at jeg uden forretningsplan, uden et markedsføringsbudget og andre investeringer har haft et konstant kundeflow - og nej jeg vælter ikke i mange henvendelser men min ambition var heller ikke at leve af den, så jeg er vældig godt tilfreds.

Og uanset ambitionsniveau for din virksomhed er det ret fantastisk at få følelsen af at være herre i eget hus fremfor at være jobsøgende! Det ene udelukker jo ikke det andet. Så min ambition er fortsat et deltids/fuldtidsjob og min coaching forretning on the side :-)

Så det kræver egentlig ikke så meget at starte op som selvstændighed - tag beslutningen, mærk følelsen, sæt realistiske mål, så bliver det som minimum en personlig udvikling af de gode - og måske du har ramt en god forretning også.

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.