Annette Risdahl Jensen

Din wellbeing coach

Hvordan måles din succes?

Hvordan måles din succes på dit arbejde? Hvordan måler du selv din succes? Hvordan ser du KPI’ere og KHI’ere udvikle sig?


Mange af os er vant til KPI’ere - Key Performance Indicators, som måler på produktivitet, økonomi, fremdrift og andre parametre.


En kæmpe udgift for virksomhederne er stresssygemeldte medarbejdere, og der måles typisk på fravær og iværksættes tiltag for at nedbringe fraværet. Jeg undres til stadighed over, at virksomheder ikke for længst har set værdien i at forebygge stress – udover den menneskelige faktor er der et kæmpe besparingspotentiale i at forebygge og undgå stresssygemeldinger.

 

Vi kan udvikle kunstig intelligens, men vi kan stadig ikke skabe en arbejdskultur, hvor rammerne fremmer robusthed. Rigtig mange jobannoncer efterspørger robusthed som en egenskab, den enkelte bør besidde, men hvordan er det medarbejdere bliver robuste?

 

Jeg blev inspireret af en artikel, der skriver om: 

Key Human Indicators (KHI'ere)


Fremfor at lægge ansvaret til at forebygge stress og opbygge robusthed hos den enkelte burde det være både god personalepleje og en økonomisk god strategi og gevinst for virksomhederne at indføre måling på KHI’ere.

 

Alle ved, at glade tilfredse medarbejdere i trivsel producerer mere, og arbejdet med psykisk arbejdsmiljø udvikler sig da også mere og mere med gode tiltag. Vi ved hvilke basale forudsætninger, der skal være tilstede i et arbejdsfællesskab, for at medarbejdere trives og er produktive, og vi kender de 6 motivationsfaktorer (de 6 guldkorn):

Forudsætninger til trivsel i arbejdsfællesskab:

 • Psykologisk tryghed
 • Gensidig afhængighed
 • Struktur & Klarhed
 • Betydningen af arbejdet
 • Meningen med arbejdet

De 6 guldkorn/motivation:

 • Indflydelse på eget arbejde
 • Mening i arbejdet
 • Forudsigelighed
 • Social støtte
 • Belønning
 • Krav i arbejdet

 

Udover at virksomhederne sparer, er den individuelle gevinst for medarbejderen ikke svær at få øje på. Hvem vil ikke gerne være i en virksomhed, som definerer KHI’ere baseret på ovennævnte parametre? Hvad tænker du om KHI'ere? 

 

Vi kan godt lære at leve med en arbejdskultur med KPI'ere og den kortsigtede fokus på forretningsmål
– men arbejdsmarkedet, børnefamilien - medarbejderen har brug for en bedre arbejdskultur med fokus på KHI'ere også!

Jeg brænder for at videregive min egne læringer og gennem coaching vise vejen til en større klarhed og bevidsthed om din succesparametre. 

 

Jeg er nysgerrig på dine tanker, erfaringer og oplevelser og hører gerne dine tanker og feedback. 

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.