Annette Risdahl Jensen

Din wellbeing coach

Med hvilke briller ser du verdenen?


Er du genetisk disponeret med et lyst og let sind? • Eller ser du ofte lidt tungere på tingene? • Hvilken model af verden ser du?


Positivt mindset er det nye sort. Vi støder på det alle vegne. Kan alle lære at tænke positivt og hjælper det?


Ingen tvivl om, at positive tanker generer positive følelser, som igen sætter gang i de gode hormoner, som gør os glade, mere robuste osv. Men hvorfor gør vi det så ikke bare? Hvorfor er så mange ramt af stress, angst og andre problematikker, hvis vi bare kan tænke os glade og lykkeligere?


Måske det er en lidt ensidig og unuanceret tilgang blot at foreskrive ’tænk positivt’? Sagt i al respekt for alle, som har et professionelt virke her.


Når jeg coacher er min fornemmeste opgave at se verden igennem coachees’ briller – hvorfor ser din verden sådan ud og forstå overbevisninger og evt. begrænsninger. Derved har vi det bedste afset til at arbejde fremad, hvis vi ’mødes’ samme sted som udgangspunkt. Jeg oplever generelt tit, at empati begrænses af manglende evne til at sætte sig i andres sted, som det også populært hedder. Det er sværere, end man tror at kunne tage andres briller på og se deres verdensperspektiv, for dine øjne passer jo ikke til styrken i deres briller – din erfaring/oplevelser giver dig et syn og perspektiv, som varierer fra andres og gør din tilgang anderledes.


En god måde at forklare det på er med en lille historie, som jeg har tyvstjålet men i den grad taget til mig som et godt billede på emnet: Perspektiv og model af verden


Et par var netop flyttet ind i nyt kvarter og en morgen, mens de spiste morgenmad, så den unge kvinde sin nabo hænge vasketøj op udenfor. "Det vasketøj er ikke særlig rent; hun ved ikke, hvordan hun skal vaske korrekt. Måske har hun brug for bedre sæbe." Hendes mand så på, forblev tavs. Hver gang hendes nabo hængte sin vask ud til tørre, kom den unge kvinde med de samme kommentarer. En måned senere blev kvinden overrasket over at se en pæn og ren vask hænge på tørresnoren og sagde til sin mand: "Se, hun har endelig lært at vaske korrekt. Gad vide, hvem der har lært hende det?" Manden svarede: "Jeg stod tidligt op i morges og pudsede vores vinduer."

Og sådan er det med livet... Det, vi ser, når vi ser andre, afhænger af klarheden i det vindue, som vi kigger igennem. Når du låner andres briller, ser du uklart – kunsten er at kunne se det billede, de ser igennem deres briller.

 

Du kan lære at se andres verdensperspektiv – deres model af verden

se deres verden fra deres udgangspunkt!

 

Jeg brænder for at videregive min egne læringer og gennem coaching vise vejen
til større empati, forståelse og rummelighed.

 

Jeg er nysgerrig på dine tanker, erfaringer og oplevelser og hører gerne dine tanker og feedback. 

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.

Aliquet cras adipiscing nonummy, elit ipsum blandit arcu montes porta fusce nullaor sitame consectetur adipisicing ligula eiusmod eiusmod sitame nullaor ligula adipisicing fusce consectetur.